Toch maar 19 races op F1-kalender 2013?

09 januari 2013 — Bernie Ecclestone heeft laten weten dat de GP van Duitsland waarschijnlijk zoals aanvankelijk gepland zal doorgaan op de Nurburgring. De F1-kalender zou dan weer 19 races tellen in plaats van 20 races.

image
De voorbije weken was er heel wat onduidelijkheid over het circuit waarop de GP van Duitsland in 2013 zal verreden worden. De Nurburgring zat immers in financiële moeilijkheden, maar er lijkt nu toch een akkoord te zijn om de GP van Duitsland op de Nurburgring te organiseren.

“De race zou op de Nurburgring moeten plaatsvinden en we proberen ervoor te zorgen dat dit ook het geval is,” zei Bernie Ecclestone gisteren tegenover Reuters. “Ik praat met hen vandaag.”

Bernie Ecclestone liet ook weten dat hij verwacht dat de F1-kalender dit jaar alsnog uit slechts 19 races zal bestaan. Vorige maand was er in de door de FIA opgestelde F1-kalender nog sprake van een extra Europese F1-race op een niet ander genoemde locatie.

Die Europese F1-race zou normaal gesproken de terugkeer van de GP van Turkije betekenen. De onderhandelingen over een terugkeer zijn echter vastgelopen op het financiële aspect.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België