Toch nog een reddingsboei voor GP van Spanje?

01 juni 2019 — De GP van Spanje werd dit jaar door Lewis Hamilton gewonnen maar mogelijk staat de race volgend jaar niet langer op de F1-kalender. De organisatoren van de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya ondernemen echter een ultieme poging om Spanje en Barcelona op de F1-kalender te houden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Na de bevestiging dat Nederland in 2020 terugkeert naar de F1-kalender proberen de organisatoren van de GP van Spanje alles in het werk te stellen om de race ook volgend jaar nog op de F1-kalender te houden.

De RACC dat mee de F1-race organiseert verspreidde gisteren een oproep aan de Spaanse regering alsook de zakenwereld om te helpen Spanje en Barcelona op de F1-kalender te houden.

“De RACC vraagt alle regeringen alsook de zakenwereld om het F1-kampioenschap op het Circuit de Barcelona-Catalunya te behouden,” luidde het in een mededeling.

“We willen graag dat één van de belangrijkste sportevenementen in ons land behouden blijft, een event dat ieder jaar gevierd wordt.”

“De RACC beschouwt de aanwezigheid van een F1 Grand Prix in Catalonië als een strategische beslissing op zowel zakelijk, economisch alsook sportief vlak, dat is waarom het dringend nodig is een oplossing te vinden.”

Volgens de RACC heeft de GP van Spanje een belangrijke economische impact van zo’n 163 miljoen euro. De dienstensector, autowereld, het toerisme, de transportsector en de entertainmentsector profiteren enorm van de race en er zouden zo’n 2 700 jobs door gecreëerd worden.


Grote vraag is of er veel respons op de oproep zal komen. De Spaanse regering wil immers niet langer bijdragen aan de organisatie van de race. Catalonië, de regio waar de Spaanse F1-race plaatsvindt, ligt al jarenlang overhoop met de Spaanse regering uit Madrid.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België