Jean Todt blijft baas

06 december 2013 — Jean Todt is herverkozen als voorzitter van de FIA en verlengt daarmee opnieuw zijn heerschappij met vier jaar.

image

De voormalige Ferrari teambaas, ook wel gekend als de kleine generaal, kwam in 2009 aan het hoofd van de FIA om daar toen de Brit Max Mosley op te volgen. Hij moest het toen opnemen tegen Ari Vatanen en kon 135 van de 221 stemmen achter zich krijgen.

Dit maal verliep het heel wat vlotter voor de Fransman. De enige tegenkandidaat, David Ward, moest zich vorige maand al terugtrekken omdat hij niet genoeg handtekeningen bij de regionale ‘Vice-Persidents for Sport’ kon verzamelen. Jean Todt was dus eigenlijk al zeker van een verlenging en de verkiezing draaide daarmee eigenlijk meer uit op een ritueel zonder veel betekenis. Alle 250 stemmen gingen naar Todt en daarmee unaniem herverkozen.

David Ward heeft zijn felicitaties al overgemaakt, maar roept tegelijk op om werk te maken van de geplande hervormingen binnen de FIA, zoals een verdere democratisering en transparant financieringsbeleid, die Jean Todt beschijft in zijn manifest ‘The Way Forward’.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België