Todt: “Er moet een Franse GP zijn”

03 november 2009 — FIA-president Jean Todt verklaarde tijdens een meeting met de Franse minister Francois Filion dat het een schande zou zijn als er in de toekomst geen GP in Frankrijk meer zou plaatsvinden.

In 2009 konden we het circuit van Magny-Cours niet op de kalender terugvinden want ook hier beschikte de organisatie niet over de financiën om alles professioneel op poten te zetten. Nu de Fransman Jean Todt onlangs verkozen werd tot president van de FIA zullen we sowieso veranderingen binnen de sport gaan zien en zou het dus wel eens goed kunnen dat organisatoren het eveneens wat makkelijker krijgen. Vooral de Franse GP zou volgens Todt duidelijk terug op de kalender moeten staan, al is het op het circuit van Le Mans of Paul Ricard. Todt voegde er later wel nog aan toe dat de Franse GP momenteel geen belangrijk onderwerp voor hem zou zijn.

“Indien Frankrijk niet over een eigen Grand Prix beschikt vind ik dat een erg spijtige zaak. Er zijn altijd nog drie bekende circuits die kunnen deelnemen. Mangny-Cours, Paul Ricard en Le Mans kunnen gerust dienen”, zo verklaarde Jean Todt tijdens de meeting met Francois Filion.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België