Todt: “Nog geen serieuze kandidaat voor een nieuw F1-team”

06 september 2017 — Jean Todt, de voorzitter van de FIA, zegt dat er nog geen serieuze voorstellen zijn gedaan van geïnteresseerde partijen die tot de F1 willen toetreden.


Er zijn verschillende kandidaten die interesse tonen in de F1, zo ook een Chinese groep. Eerder dit jaar kwam ook al Zoran Stefanovic met de plannen om in 2019 deel te nemen aan de F1. In 2009 kwam hij ook al aanzetten met Stefan GP, maar uiteindelijk werden zijn plannen geen werkelijkheid.

Hoewel Todt al contact heeft gehad met meerdere geïnteresseerden, is nog niets serieus genoeg om de FIA in te lichten en een aanbod te maken voor een nieuwe plek op de grid in de sport.

“Er is niets dat ik zou omschrijven als een serieus aanbod. Als we zien dat er een serieus bod wordt gedaan en we zien dat men het zeker weet, zoals met Haas enkele jaren geleden, zal er een tender worden opgemaakt,” aldus Todt.

Voorheen had de F1 een capaciteit voor zesentwintig bolides. Dat aantal is er niet meer geweest sinds het midden van het seizoen van 1995. Todt zegt dat het aantal nu is teruggedrongen naar vierentwintig, maar dat men bij een uitzonderlijk geval nog kan nadenken over een dertiende team.

“We hebben momenteel tien teams in de Formule 1. We hebben een goed kampioenschap. Het maximum aantal teams ligt nu op twaalf, dus ik zou blij zijn om me toe te kunnen leggen op goede voorstellen. We doen er alles aan om het kampioenschap nog beter te maken,” meldde Todt op een persconferentie van de ‘FIA Action for Road Safety’ in Monza.

Er resteren nog maar vijf en een halve maand tot het voorseizoen weer van start gaat, waarin er volop getest wordt. Mocht er een kandidaat zijn die tot de sport zal toetreden, zal dat ten vroegste in 2019 gebeuren.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België