“Toekomst Alonso hangt af van hoe competitief McLaren is”

16 maart 2017 — Eind dit jaar loopt het contract van Fernando Alonso af bij McLaren. De grote vraag is dan ook of Fernando Alonso na dit seizoen nog voor McLaren zal rijden, of zelfs in de F1 zal blijven ...


Fernando Alonso maakte twee jaar geleden een veelbesproken overstap van Ferrari naar McLaren. De Spanjaard hield steeds vol dat zijn beslissing de juiste was, dat hij niet langer met Ferrari voor hoogstens een tweede plaats wenste te strijden.

Alonso werd al meermaals geconfronteerd met zijn uitspraken want hij kende tot dusver geen mooie periode bij McLaren. De voorbije twee seizoenen waren niet om over naar huis te schrijven. McLaren was helemaal neit competitief te noemen en door de motorproblemen bij Honda, zowel op het vlak van betrouwbaarheid als competitiviteit, verzeilde McLaren in de verre middenmoot.

Eind vorig jaar leek het beter te gaan maar de voorbereidende wintertests verliepen opnieuw bijzonder moeizaam. Opnieuw kende motorpartner Honda heel wat problemen en het ziet er dan ook naar uit dat McLaren ook begin dit seizoen niet competitief zal zijn.

Meteen duiken er dan opnieuw geruchten op dat Alonso eind dit seizoen de Formule 1 de rug zal toekeren, of in het beste geval McLaren zal verlaten en eventueel de overstap naar een andere renstal zal maken. Sommigen zien al Alonso eind dit seizoen de overstap naar Mercedes maken, om daar samen met Hamilton een droomduo te vormen.

Bij McLaren reageren ze alvast gelaten op de geruchten die voor de zoveelste keer opduiken.

“Er zijn altijd heel wat verhalen daarover,” aldus McLaren-teambaas Eric Boullier tegenvoer de Spaanse krant ‘AS’. “Ik denk dat Fernando eerlijk tegenover ons is, net zoals wij ook eerlijk tegenover hem zijn. Hij wil eerst zien hoe de nieuwe wagen is en hoe de nieuwe reglementen zijn. Ik denk dat hij van de ‘nieuwe’ F1 houdt. Hij wil competitief zijn zodat hij zijn talent kan tonen.”

“Wij moeten competitief zijn zodat we hem tevreden kunnen houden. Indien wij competitief zijn dan is hij ook tevreden. Indien dat niet het geval is dan zal hij zelf zijn conclusies trekken en een beslissing nemen.”

Binnen iets meer dan een week volgt de eerste afspraak, wanneer Alonso samen met onze landgenoot Stoffel Vandoorne voor McLaren aan het nieuwe F1-seizoen begint.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België