Toekomst Brazilië op F1-kalender onzeker

13 maart 2016 — Nog maar enkele dagen zijn we zeker dat de GP van de USA in Austin doorgaat of er rijzen al vraagtekens rondom een andere F1-race.


Deze keer is het de GP van Brazilië die ter discussie komt te staan.

De F1-kalender bestaat uit 21 races en tot voor kort stond de GP van de USA onder voorbehoud op de kalender. Omdat de lokale overheid haar subsidies aan het Circuit of The Americas terugschroefde was het onzeker dat de organisatoren de nodige financiële middelen bij elkaar zouden krijgen voor de organisatie van de F1-race in Austin.

Dat is uiteindelijk dan toch gelukt, al ziet het er nu naar uit dat de organisatoren van de GP van Brazilië in hetzelfde bedje ziek zijn.

“Ze moeten hun zaakjes geregeld krijgen,” aldus Bernie Ecclestone tegenover ‘Sky Sports F1’.

Tegenover het magazine ‘Grande Premio’ laat Ecclestone verstaan dat de laatste gesprekken met racepromotor Tamas Rohonyi vooral rond de organisatievergoeding draaide.

“Het draait hem tijdens onze gesprekken vooral rond onze inspanningen en het verlagen van de kosten.”

Volgens Ecclestone staat de GP van Brazilië wat 2016 betreft niet ter discussie maar indien de organisatoren niet kunnen voldoen aan het financieel plaatje dan dreigt het circuit van Interlagos van de F1-kalender te verdwijnen.

Opmerkelijk is dat Ecclestone alvast een mogelijke vervanger heeft die klaarstaat om eventueel Brazilië te vervangen: Zuid-Afrika.

De F1-baas wil al langer dat Zuid-Afrika terugkeert op de F1-kalender maar net als bij heel wat andere races is vooral het financieel aspect een probleem.

Ook wat de infrastructuur betreft zijn er nog inspanningen noodzakelijk. Zo voldoet het voormalige F1-circuit van Kyalami momenteel nog niet aan de huidige normen om opnieuw F1-races te organiseren. Het circuit, dat een zogenaamd ‘klasse 2-circuit’ is, kan indien nodig echter redelijk snel aangepast worden.

“We willen naar Zuid-Afrika,” aldus de Britse F1-baas.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België