logo
 

Toekomst GP van België in gevaar?

23 september 2009 — De toekomst van de Grote Prijs van België op het circuit van Spa-Francorchamps hangt nog maar eens aan een zijden draadje.

De uitbatingsvergunning van het circuit in de Ardennen, dat door vele autosportfans en piloten als het mooiste ter wereld, wordt bestempeld, werd eerder deze week door de Raad van State geschorst, dat meldt La Libre Belgique.

De klacht bij de Raad van State dateert van twee jaar geleden. Een actiegroep van omwonenden was het niet eens met de vergunning voor het seizoen. Vooral de geluidsoverlast is hen een doorn in het oog. De Raad van State is de actiegroep gevolgd en verklaarde vergunning die liep tot 2026 geschorst omdat de voorbereidende studies ontoereikend werden bevonden.

Door de schorsing van de vergunning zouden heel de activiteiten op het circuit van Spa-Francorchamps kunnen opgeschort worden. Wanneer de vergunning niet in orde wordt gebracht, zou de Grote Prijs van België volgend seizoen dus wel eens op de F1-kalender kunnen ontbreken.

Enkele dagen geleden was er ook al onzekerheid over de toekomst van de Grote Prijs toen uitlekte dat de regeringen van het Waalse Gewest en de Franstalige Gemeenschap overwogen om de race te schrappen om zo het tekort in de begroting te verkleinen.

image

Geschreven door Wesley Jeunen

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië