Toekomst GP van Zuid-Korea in gevaar

21 oktober 2011 — Er is meer en meer onzekerheid over het voortbestaan van de GP van Zuid-Korea.

image

De GP van Zuid-Korea staat nog maar sinds vorig jaar op de F1-kalender. Zuid-Korea kende een turbulente start met een circuit dat tot luttele minuten voor aanvang van de eerste oefensessie werd afgewerkt. Het werd eveneens pas enkele dagen voor de start van die eerste oefensessie officieel goedgekeurd door de FIA.

Vervolgens was ook de race op zich een debacle met een start die werd uitgesteld om vervolgens een race te krijgen die na enkele ronden werd onderbroken. Reden hiervoor was de hevige regen en de afwatering van het circuit die de hoeveelheid regen niet aankon. Opnieuw was dit toe te schrijven aan een fout bij de bouw van het circuit.

Toen vorig weekend de tweede GP van Zuid-Korea werd verreden bleek dat we een jaar later waren maar dat er amper aanpassingen aan het circuit waren gedaan. Meer zelfs, de organisatoren dreigen nu ook in financiële moeilijkheden te komen. Bij de ondertekening van de overeenkomst met Bernie Ecclestone werd immers bepaald dat de vergoeding voor het mogen organiseren van de race ieder jaar met 10 procent stijgt.

Laat ons even kijken wat het resultaat van de GP van Zuid-Korea 2011 is. Er zou een tekort zijn van zo’n 56 miljoen dollar. De toekomst van de GP van Zuid-Korea is dan ook erg onzeker.

“We doen ons uiterste best maar we hebben de hulp van Bernie Ecclestone nodig” zei Park Won Hwa, de racepromotor tegenover Autosport. “We willen zeker en vast doorgaan met dit evenement want het is echt een groots evenement, zelfs ondanks de verliezen die we lijden. We willen het momentum voor deze regio behouden en zo de economie en deze regio een boost geven.”

“Hij (Ecclestone) kent onze problemen en ik hoop dat hij iets meer wil meewerken.”

Ook vanuit de politiek komt er hevige kritiek op de organisatie van het evenement. Volgens velen wordt het geld beter geïnvesteerd in andere projecten die de locale bevolking, die vaak uit een arme landbouwersfamilie afstamt, ondersteunt wordt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België