logo
 

“Toekomstig kampioen Max Verstappen moet zijn scherpe kantjes verliezen”

19 november 2018 — De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, laat optekenen dat hij vindt dat Max Verstappen een toekomstig wereldkampioen is eens dat alle scherpe kantjes eraf zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1) op

Toto Wolff doet deze uitspraken in de nasleep van het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon in Brazilië. Wereldkampioen Lewis Hamilton had daarover laten verstaan dat Verstappen slimmer had moeten zijn omdat hij meer te verliezen had dan Ocon.

Na de race was de jonge Nederlander in het parc fermé verhaal gaan halen bij Ocon en het kwam tot wat duw- en trekwerk. Verstappen hield daar een taakstraf van twee dagen aan over terwijl Ocon al een tijdstraf van tien seconden had gekregen tijdens de race.

De race in Brazilië bewijst het onmiskenbare rauwe talent van de Nederlander volgens Toto Wolff en de rest komt wel vanzelf eens hij meer ervaring heeft.

“Je kan zien dat hij een wereldkampioen in wording is, wat een ongelofelijke snelheid en talent,” aldus Toto Wolff. “Eens de scherpe kantjes eraf zijn is hij iemand die op een dag wereldkampioen wordt.”

“Binnen een paar jaar zal hij naar de beelden van Brazilië 2018 kijken en oordelen of dat nu het juiste gedrag was of niet. Zulke dingen kan je niet overhaasten, dat is een leerproces.”

Wolff wil ook nog even terugkomen op de uitspraken van zijn landgenoot en Red Bull-talentenjager, Helmut Marko, dat het geen toeval was dat Ocon bij Mercedes onder contract lag. Hij zinspeelde op het feit dat Ocon een zitje bij Mercedes beloofd werd voor 2020 maar Toto Wolff wil benadrukken dat die geruchten uit de lucht gegrepen zijn.

“Dat is nu eenmaal hoe Helmut Marko de wereld ziet en daar wil ik het eigenlijk bij laten. Ik wil me niet op zijn niveau begeven,” besluit Wolff. 

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België