logo
 

“Toen Hamilton de titelstrijd van Rosberg verloor kreeg hij een enorme boost”

01 november 2018 — Volgens Paddy Lowe vormde het verlies van Hamilton in de titelstrijd met Rosberg in 2016 de voedingsbodem voor de erg sterke prestaties van Lewis Hamilton de voorbije twee seizoenen.


Zowel dit seizoen als vorig jaar presteerde Lewis Hamilton enorm sterk en veroverde hij twee wereldtitels. De Brit leek nog beter en sterker te presteren dan de jaren ervoor dat komt volgens de technisch directeur van Williams door de verloren titelstrijd in 2016.

“Hij heeft twee geweldige seizoenen gereden,” aldus Paddy Lowe, die bij Mercedes met Lewis samenwerkte. “De voorbije twee jaar waren zowat zijn twee sterkste seizoenen ooit.”

“In 2016 won hij de titel niet en hij gelooft ongetwijfeld dat hij toen had kunnen winnen. Het was een grote motivatie voor hem om te begrijpen hoe hij sterker kon worden. Dat hebben we de voorbije twee seizoenen gezien.”

Volgens Paddy Lowe heeft Hamilton zelf dit seizoen ook het verschil gemaakt en heeft hij niet alleen geprofiteerd van de fouten van Sebastian Vettel.

“Hij is een rijder geworden die erg moeilijk is om te verslaan,” aldus Lowe. “We hebben gezien dat Sebastian dit jaar heel wat problemen kende om hem te verslaan. Er zijn op verschillende gebieden fouten geweest maar ik denk dat lewis Sebastian dit jaar gewoonweg overklaste.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België