logo
 

Toeschouwers GP van België ontsnapt aan drama?

31 augustus 2017 — De GP van België en de toeschouwers van de race zijn afgelopen zondag ontsnapt aan een mogelijk drama. De Brokstukken van de aanrijding tussen Sergio Perez en Esteban Ocon kwamen immers bijna in het publiek terecht.


De veelbesproken aanrijding tussen Force India-piloten Sergio Perez en Esteban Ocon doet ook in de week nadien nog heel wat stof opwaaien. Niet alleen bij Force India, waar er openlijk in vraag wordt gesteld of beide rijders nog tegen elkaar mogen racen, maar ongetwijfeld ook bij de FIA.

Na de aanrijding lagen er niet alleen veel brokstukken op de baan, de brokstukken vlogen ook erg hoog in het rond. De brokstukken vlogen zelfs zo hoog dat ze bijna over de hoge hekkens vlogen die het publiek moeten beschermen.

Volgens ‘Auto Motor und Sport’ is de FIA grondig aan het bekijken of de hekkens die het publiek moeten beschermen in de toekomst aangepast moeten worden. Ondanks het feit dat ze zo’n drie meter hoog zijn vloog een deel van de voorvleugel van Esteban Ocon zijn Force India immers bijna in het publiek.

Er zullen bij de FIA ongetwijfeld nu heel wat nieuwe berekeningen gebeuren om na te gaan of de stalen kabels en het hekwerk in de nabije toekomst verhoogd moeten worden.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van België

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië