“Toon mij een goede verliezer en ik toon jou een verliezer”

29 maart 2013 — Die uitspraak komt van niemand minder dan Bernie Ecclestone ...

image
En hij doet ze naar aanleiding van wat er met Mark Webber en Sebastian Vettel gebeurde tijdens de GP van Maleisië. Bernie Ecclestone steunt immers Sebastian Vettel te midden van alle kritiek die de Duitser de voorbije dagen te slikken kreeg.

Beide rijders kregen tijdens de GP van Maleisië te horen dat ze het rustiger aan moesten doen en dat ze in de bestaande volgorde richting de finish moesten rijden. Vettel negeerde de teamorders en zette alsnog de aanval in op zijn Australische teamgenoot. Een teamgenoot die hem trouwens de voorbije seizoenen meermaals hielp tijdens verschillende races.

Bernie Ecclestone is het echter niet eens met heel wat insiders, experten en fans. Hij steunt Vettel dan ook in zijn actie.

“Indien ik Sebastian Vettel was, die drie wereldtitels heeft gewonnen, en er komt plots iemand over de boordradio vertellen wat ik moet doen, wel dan zou ik hetzelfde doen als toen Kimi Raikkonen terugkeerde en hij instructies kreeg. Ik zou zeggen: ‘Ik weet wat ik aan het doen ben’.” gaf Bernie Ecclestone zijn ongezouten mening.

“Ik zeg altijd: Toon mij een goede verliezer en ik toon jou een verliezer. Sebastien is geen verliezer. Sebastian is een winnaar,” voegde Ecclestone er nog aan toe.

Volgens Bernie Ecclestone zorgde het incident er ook niet voor dat Christian Horner zijn autoriteit is aangetast. Volgens Bernie Ecclestone moet Christian Horner Vettel ook geen straf geven, maar wel één goede raad.

Indien ik Christian Horner was zou ik immers het volgende tegen Vettel zeggen: “Zet me niet meer voor schut en laat me in de toekomst niet meer op een idioot lijken”.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België