“Top drie teams meer dan één seconde sneller dan de rest”

10 maart 2017 — Ferrari, Mercedes en Red Bull kunnen 1,5 seconden sneller zijn de rest van de teams, zegt Gunther Steiner, teambaas bij Haas, na het analyseren van de testdata.


Hoewel er nog veel twijfel is over welk team het beste is, is Steiner ervan overtuigd dat de drie ‘grote’ teams (Ferrari, Mercedes en Red Bull) een groot voordeel hebben. Dit is volgens de teambaas van Haas vooral door de faciliteiten waarin deze teams de aerodynamica kunnen testen.

“Tussen de top drie teams en de andere teams is het verschil zo’n één tot anderhalve seconde”, zegt Steiner tegenover Autosport.

“Het voordeel komt door de aerodynamica. Wij moeten er werk van maken, maar dat zal niet gebeuren voor de eerste race in Australië. De grotere teams hebben altijd meer mogelijkheden om te ontwikkelen, waardoor hun voorsprong te verwachten is. Het is dus geen verrassing dat Mercedes, Ferrari en Red Bull er beter uitkomen dan de andere teams.”

Verder verwacht Steiner dat het moeilijk wordt om het verschil met de drie grote teams te verkleinen, naarmate het seizoen vordert.

“Naar mijn mening zal het verschil niet kleiner worden. Maar de kleinere teams kunnen grotere stappen voorwaarts maken, aangezien ze achterop zitten. Hoe beter je wordt, hoe kleiner de stappen voorwaarts zijn.”

Het ziet er naar uit dat het middenveld erg dicht op elkaar ligt. Steiner kan dan ook niet zeggen waar zijn team op dit moment ligt in de pikorde. Hij verwacht wel dat Williams het beste team wordt uit het middenveld.

“Ik denk dat Williams wat beter is dan de grote groep, maar dat zal pas duidelijk worden in Australië.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België