logo
 

Top tien niet haalbaar volgens McLaren-rijders

06 juni 2015 — Ondanks een upgrade van de motor verwachten McLaren-rijders Jenson Button en Fernando Alonso niet bij de top tien te kunnen horen tijdens de kwalificaties. image

“Dat is waarschijnlijk iets te optimistisch. Mijn negende tijd werd mogelijk gemaakt door bepaalde factoren die ons hebben geholpen.” verklaarde Fernando Alonso. “Tijdens de tweede sessie was ik nog slechts veertiende. Ik verwacht dat we op zaterdag daar ergens tussen zitten, rond de twaalfde, dertiende plaats.”

“Het pakket dat het team tijdens elke race meebrengt is volgens mij telkens een stap in de goede richting, maar dat moeten we dan ook bevestigen. We zullen moeten zien waar we staan wanneer we in kwalificatiemodus gaan op zaterdag, als iedereen wat extra pk’s meekrijgt.”

“Al bij al ben ik wel tevreden met de balans van de wagen en de overbrenging van het vermogen, maar blijkbaar is dit een circuit die de wagen ook niet zo erg ligt. Hopelijk kunnen we op zaterdag nog een stap voorwaarts zetten wat onze posities betreft.” aldus Alonso.

Jenson Button kende tijdens de voormiddag een probleem met de versnellingsbak, waardoor meer dan een half uur verloren ging, en ook tijdens de tweede vrije training verliep het niet vlekkeloos. De Brit kreeg immers niet het volledige vermogen van zijn Honda-motor.

“Ik had wat problemen vandaag, dus we zullen deze proberen op te lossen en ik vertel je dan morgen wel even waar we staan. Ik ben er van overtuigd dat we dan wel zullen staan waar we willen. Vandaag was dat nog niet het geval.” legt Button uit na de tweede oefensessie op vrijdag.

“Top tien wordt waarschijnlijk moeilijk. We zullen moeten zien, want door de regen tijdens de namiddagsessie werkte iedereen een ander programma af, met andere brandstofhoeveelheden dan normaal. Er is nog heel wat werk te doen tegen morgen, en we kunnen beiden nog heel wat verbeteren.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België