“Topsnelheid McLaren-Honda is erg pijnlijk om te zien”

03 november 2015 — Jenson Button finishte de GP van Mexico als veertiende maar echt tevreden kan de Brit niet zijn. Meer zelfs, de Brit was niet de spreken over de topsnelheid van McLaren-Honda in Mexico.


De Autódromo Hermanos Rodríguez beschikt over een erg lang recht stuk en dat maakte nogmaals duidelijk dat de Honda-motor niet krachtig genoeg is. Jenson Button noemt het snelheidsverschil zelfs “pijnlijk”.

349,5 km/u was de hoogste topsnelheid die Jenson Button liet noteren, maar liefst 17 km/u trager dan de allerhoogste topsnelheid van Pastor Maldonado met achterin zijn Lotus een Mercedes-motor.

“Pijnlijk is denk ik het juiste woord. Ik stond op de hardere bandencompound tijdens de start maar ik was bijna letterlijk iedereen aan het uitwuiven die van mij wegreed. De snelheid die ze op het rechte stuk hebben is ongelooflijk. We halen zo’n 345 km/u maar zij rijden zo’n 20 km/u sneller. Wanneer ze DRS mogen gebruiken zijn ze zelfs zo’n 45 km/u sneller dan ons. Dat is een enorm groot verschil in snelheid. Ik kon niemand achter mij houden, zelfs indien ik wat positie betreft voor hen op de baan reed. Niet dat dit dikwijls gebeurde, meestal alleen wanneer ze een pitstop uitgevoerd hadden.”

“Tegen het einde van de race reed ik achter Carlos Sainz en dat was best leuk. Ik denk dat ik uitzonderlijk eens sneller was. We ondervonden echter opnieuw heel wat problemen. Het interessante is echter dat we in vergelijking met bijvoorbeeld Williams of de wagens in het midden van het rijdersveld sneller waren in de laatste sector. Ze passeren je maar in de laatste sector konden we ze opnieuw bijbenen. Het is leuk maar het eindresultaat was dat veel minder,” besluit Button.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België