logo
 

Topteams maken verschillende bandenkeuze voor GP van Mexico

17 oktober 2017 — De GP van de Verenigde Staten moet nog verreden worden maar Pirelli heeft nu al de bandenkeuzes van de teams voor de GP van Mexico bekendgemaakt.


Komend weekend wordt er geracet op het circuit van Austin maar een week later vindt al de GP van Mexico plaats. Op de Autódromo Hermanos Rodríguez stelt Pirelli de bandencompounds soft, supersoft en ultrasoft ter beschikking.

Daarmee beschikken de teams en rijders opnieuw over de meeste zachte bandencompound die Pirelli dit seizoen voorziet en daarvoor wordt dan ook hoofdzakelijk door de teams gekozen. Toch zijn er opmerkelijke verschillen onder de teams.

Maar liefst negen rijders hebben tien setjes ultrasoft ter beschikking maar de opmerkelijkste verschillen in bandenkeuze zien we toch bovenaan bij de topteams. Zo is Red Bull bijvoorbeeld erg behouden met haar bandenkeuze. Max Verstappen en Daniel Ricciardo krijgen immers slechts zes setjes van de ultrasoft. Bij Ferrari opteerde men voor slechts zeven setjes voor beide rijders. Mercedes koos dan weer voor negen setjes van de ultrasoft voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België