Toro Rosso behaalt beste resultaat van dit seizoen

16 oktober 2011 — Toro Rosso eindigt met beide wagens ver in de punten en behaalt daarmee het beste resultaat van dit seizoen. Alguersuari eindigde achter de topteams op een zevende plaats en geeft Rosberg het nakijken.

image

Een mooi resultaat van het team, dat is het minste dat je kan zeggen. Alguersuari evenaart zijn prestatie van Monza en komt net achter Massa binnen op de zevende plaats. In de eindfase van de race kon hij nog voorbijgaan aan Rosberg dankzij de hoge topsnelheid van de wagen op de rechte stukken.

“Het team heeft schitterend gewerkt”, zegt een duidelijk tevreden Alguersuari, “niet alleen dit weekend maar ook in Suzuka waar we wat updates aan de wagen gebracht hebben. Die hebben we in Japan niet kunnen laten werken, maar nu een paar dagen later heeft het team echt goed gewerkt om vooruit te gaan.”

Ook Buemi is tevreden over zijn race ondanks dat hij in het begin een aantal plaatsen verloor: “Iemand reed me aan in de eerste bocht waardoor ik vier plaatsen verloor. Ik weet niet zeker wat er gebeurde. Daarna was het hard werken om de anderen in te halen, de twee Williamsen, de twee Saubers en de twee Force India’s.”

Toro Rosso nadert nu tot op een paar punten van Sauber en met nog drie races te gaan, is het niet ondenkbaar dat Sauber die zevende plaats zal kwijtspelen aan Toro Rosso.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België