Toro Rosso bevestigt Alexander Albon als racepiloot

26 november 2018 — Alexander Albon wordt de teamgenoot van Daniil Kvyat, zo heeft het Toro Rosso F1 team vandaag laten weten.


Het zat er al enige tijd aan te komen maar nu is het ook officieel, de Britse Thai Alexander Albon zal volgend jaar in de Formule 1 racen. Albon lag in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1 waarin onze landgenoot Stoffel Vandoorne gaat racen, onder contract bij Nissan.

Dit jaar kwam Albon uit in de Formule 2, waarin hij vier races won en als derde in het kampioenschap eindigde. Uiteraard is Albon zeer blij dat hij volgend jaar in de Formule 1 zal racen.

“Het is geweldig om te weten dat ik volgend jaar in de Formule 1 zal racen,” zei Albon in een reactie op de aankondiging. “Doorheen mijn carrière in de eenzitterij kende ik wat ups en downs. Ik 2012 werd ik gedropt door Red Bull en vanaf toen wist ik dat. de weg naar de Formule 1 een stuk moeilijker zou worden.”

“Ik werkte enorm hard en probeerde steeds indruk te maken. Ik wil Red Bull en Dr. Marko dan ook bedanken voor deze tweede kans die ze mij geven. Ik ben steeds gek geweest van motorsport en het is steeds mijn droom geweest om in de Formule 1 te geraken. Dit is een droom die uitkomt.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België