Toro Rosso bevestigt Gasly en Kvyat voor GP van Amerika

08 oktober 2017 — Toro Rosso heeft bekend gemaakt dat Pierre Gasly ook tijdens de GP van Amerika voor hen zal racen, terwijl Daniil Kvyat zal terugkeren bij het team om Carlos Sainz te vervangen.


Renault liet op zaterdag weten dat de GP van Japan de laatste race was voor Jolyon Palmer bij het team. Carlos Sainz, die al bevestigd was voor 2018 bij het Franse team, zal de nieuwe teamgenoot worden van Nico Hülkenberg voor de laatste vier races van het seizoen.

Toro Rosso liet weten dat Sainz “eerder dan gepland” het team ging verlaten omdat “de omstandigheden zijn veranderd”. Daarbij lieten ze weten dat ze besloten hebben om Pierre Gasly te behouden. De Fransman was de vervanger voor Daniil Kvyat tijdens de GP’s van Maleisië en Japan. Door zijn deelname aan de GP van Amerika mist Gasly de mogelijkheid om de Super Formula titel te winnen in Suzuka.

De teamgenoot van Gasly wordt dan weer Kvyat, die terug opgebeld is om te gaan racen in de Verenigde Staten van Amerika. Toro Rosso liet wel niets verstaan over het rijdersduo voor de rest van het seizoen.

“Ik wil graag Carlos bedanken voor zijn inzet tijdens bijna drie volledige F1-seizoenen”, zei teambaas Franz Tost tegenover Autosport. “Hij deed altijd zijn best, met een uitstekende houding en gedrevenheid om te presteren. Dat hielp hem en het team om enkele mooie resultaten te boeken tijdens zijn periode bij Toro Rosso. Daardoor, namens het volledige team, wens ik hem het allerbeste met zijn nieuwe team. We kijken er naar uit om hem te verslaan op het circuit.”

Carlos Sainz liet dan weer weten dat hij de komende vier races goed kan gebruiken om zich voor te bereiden op zijn volledige debuutseizoen bij Renault in 2018.

“Eerst en vooral wil ik graag Toro Rosso en Red Bull bedanken om mij het seizoen te laten afsluiten bij Renault”, zei de Spanjaard. “Ik wil ook al mijn ingenieurs en mecaniciens bedanken voor hun steun en harde werk over de jaren. Toro Rosso bestaat uit een fantastische groep mensen en ik wens hem het beste voor de toekomst.”

“Langs mijn kant geven de laatste vier races bij Renault mij een goede mogelijkheid om eerder dan verwacht het team en de wagen te leren kennen. Ik kijk er naar uit om met hen samen te werken.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België