Toro Rosso buiten spel gezet door de regen

09 juli 2011 — Toro Rosso geraakte in de kwalificaties niet door Q1. Beide piloten vertrekken morgen naast elkaar, maar helemaal achteraan het veld op P18 en P19.

image

Bij Toro Rosso hadden ze de regen niet zo snel verwacht en daardoor ook te lang gewacht om de wagens met zachte banden naar buiten te sturen. Terwijl anderen al aan hun snelle ronde bezig waren, waren Buemi en Alguersuari nog bezig met het aftasten van de grip op de harde banden.

“We hebben het niet goed gedaan. We hadden sneller moeten overschakelen op de zachte banden want die zijn twee seconden waard ten opzichte van de harde. We hebben nooit ons volledig potentieel benut.”, zegt Alguersuari (P18). Toch denkt hij dat een puntenfinish morgen mogelijk moet zijn als ze hun mogelijkheden benutten.

Dat denkt ook Buemi “We hebben nog veel sets nieuw rubber voor morgen. Dus laten we hopen dat het droog blijft. Vanuit deze startpositie is het essentieel een goede start te maken want ik denk dat zelfs met DRS inhalen op dit cricuit moeilijk zal zijn.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België