Toro Rosso enthousiast over samenwerking met Honda: “2019 zal nog beter zijn”

19 maart 2018 — Het F1-seizoen 2018 moet komend weekend nog echt van start gaan in Australië maar bij Toro Rosso zijn ze nu al zeer enthousiast over hun samenwerking met Honda.


Toro Rosso ruilde de Renault-motoren in voor exemplaren van Honda. Het zusterteam van Red Bull Racing is het proefkonijn voor een eventuele overstap van Red Bull naar Honda-motoren.

Tot dusver maakte Toro Rosso alvast een goede indruk tijdens de wintertests. Komend weekend moet de Italiaanse renstal met Japanse motoren zien te bevestigen. Bij Toro Rosso zijn ze alvast zeer te spreken over de erg vlotte samenwerking met Honda.

“Het is een groot verschil, geloof me,” zei Tost tegenover ‘Motorsport.com’. “Het begint al bij het ontwerp van de wagen. In het verleden kreeg je gewoon de power unit en zei de leverancier: ‘Kijk, dit is de power unit, met de uitlaten enz, plaats hem in jouw wagen’.”

“Nu zitten onze ontwerpers samen met de engineers van Honda. Ze zitten samen en denken bijvoorbeeld ‘Hoe kunnen we de olietank voor de motor zo goed mogelijk integreren in het chassis’.”

“Of het uitlaatsysteem. Het heeft een grote impact op de aerodynamica van de wagen. Ook bijvoorbeeld met de warme lucht van de radiatoren, hoe en waar laat je die warme lucht uit de wagen komen?”.

“In het verleden moesten we dat helemaal zelf zien uit te zoeken. Nu bespreken we dat samen met Honda.”

Toro Rosso en Honda werken nog niet zo heel lang samen en ondanks het feit dat de eerste race van het F1-seizoen 2018 nog moet verreden worden is men nu al bezig met de wagen voor 2019. Pas dan zullen we volgens Tost het ware potentieel van de samenwerking zien.

“Ik verwacht enorm veel van de wagen voor volgend jaar,” aldus Tost. “Sinds een maand zijn we aan het werken aan de wagen voor volgend jaar. We krijgen steeds meer en betere ideeën hoe we de onderdelen van de power unit zo goed mogelijk in het chassis kunnen verwerken.”

Foto: Honda Racing F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België