Toro Rosso gaat 24u per dag aan de nieuwe wagen werken

09 januari 2017 — Het personeel van Toro Rosso mag zich opmaken om in shiften te gaan werken waarbij er 24 uur per dag, zeven dagen op zeven, zal gewerkt worden. Alle hens aan dek dus bij Toro Rosso.


Vlak na de jaarwisseling en in de aanloop naar de eerste wintertests is de tijd steeds erg kostbaar voor de F1-teams. De eerste wintertest gaat op 27 februari van start, vijf dagen later dan vorig jaar. Dit jaar zijn er echter ingrijpende reglementswijzigingen die extra werk en tijd vragen.

Toro Rosso gaat haar personeel gedurende enkele weken 24u per dag aan de nieuwe wagen laten werken en dat zeven dagen op zeven. Vorig jaar hanteerde de renstal een gelijkaardige aanpak maar dat kwam toen omdat Toro Rosso pas erg laat duidelijkheid kreeg over de motor waarmee het in 2016 zou gaan rijden.

“Langs de productiekant zullen we voor een bepaalde periode 24/7 moeten werken,” aldus teambaas Franz Tost. “Vanaf midden januari tot en met midden midden februari zullen we in drie shiften per dag gaan werken. Het is een zeer korte periode want zoiets kost enorm veel geld.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië