logo
 

“Toro Rosso is na het vertrek van Verstappen opnieuw een team geworden”

11 augustus 2016 — Volgens Carlos Sainz is Toro Rosso na het vertrek van Max Verstappen opnieuw weer een team geworden.


Voorafgaand aan het raceweekend in Spanje volgde plots de aankondiging dat Verstappen van Toro Rosso de overstap naar Red Bull zou maken, waar hij Daniil Kvyat zou gaan vervangen. Kvyat keerde dan weer terug van Red Bull naar Toro Rosso.

Het was een veelbesproken wissel, maar een wissel die blijkbaar ook voor een soort van ‘rust’ bij Toro Rosso zorgde. Na het vertrek van Max Verstappen en de terugkeer van Kvyat werd Toro Rosso volgens Sainz immers opnieuw weer één geheel, één team.

Niet verwonderlijk want zowel binnen als buiten de renstal werd er met een vergrootglas gekeken naar de prestaties van Verstappen en Sainz. Beide piloten werden constant met elkaar vergeleken, wat uiteraard ook voor de nodige spanningen zorgde, zowel bij de rijders als het team.

“Wat de teamdynamiek betreft is met de terugkeer van Kvyat alles iets meer ‘open’ dan daarvoor. Iedereen begon iets meer samen te werken, we begonnen iets meer als één team te werken,” zei Sainz tegenover ‘Autosport’. “Er was een soort scheiding, wat echter normaal is wanneer je twee sterke teamgenoten hebt.”

Sainz heeft naar eigen zeggen echter een goede relatie met Verstappen, ook na het vertrek van de Nederlander naar Red Bull.

“Ik genoot van ons gevecht,” aldus Sainz. “Wanneer je twee sterke teamgenoten hebt dan zullen er steeds spanningen zijn. Het was niet dat ik er niet van hield. We moesten er zien mee om te gaan maar het was zeker geen slechte situatie.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België