Toro Rosso is optimistisch

26 september 2009 — Sebastien Buemi wist met zijn Toro Rosso in Q2 te geraken en is van mening dat dat op zich al een goede prestatie is. Buemi start morgen als veertiende en behaalde dit seizoen nog geen enkel punt.

“We zullen serieus aan onze strategie moeten werken, een goede start moeten maken en onze pitstops perfect uitvoeren. Ik ben best tevreden want de kwalificatie verliep zonder problemen. Ik kon zeker niet meer uit de wagen halen en ben vooral blij dat ik voor Trulli kan starten”, aldus Buemi.

Ook teamgenoot Jaime Alguersuari mocht niet bepaald klagen over zijn uitslag want met een zeventiende startplaats hoeft de Spaanse rijder toch niet helemaal de staart van het peloten te vormen. Een schande zou het voor deze rookie alvast niet geweest zijn. Alguersuari is wel van mening dat Singapore alvast over het zwaarste circuit beschikt.

“We hebben het zeker niet slecht gedaan en het is me opgevallen dat we sneller geworden zijn. De kwalificatie was niet gemakkelijk en dit was dan ook het hoogst haalbare voor mij. Ik voel me goed in de wagen maar het circuit is erg zwaar. Dit is het vermoeiendste circuit tot nu toe”, zo verklaarde Alguarsuari.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België