Toro Rosso met beide wagens in Q3

16 april 2011 — Toro Rosso wist vandaag vriend en vijand te verbazen door met beide wagens door te stoten tot in Q3 en profiteerde van de uitval van Petrov.

De tiende plaats was het hoogst haalbare tijdens de vrije trainingen en een achterstand van bijna twee seconden op P1 was het kleinste verschil. Desondanks weet Toro Rosso met beide wagens door te stoten naar Q3 en toont nogmaals aan dat ze momenteel een goed pakket hebben.

Buemi start morgen op P9 terwijl ploegmaat Alguersuari nog twee plaatsjes hoger mag vertrekken. Hij wipt nog net over Di Resta naar P7. Een mooie opsteker voor de piloten en uiteraard ook het team, dat weliswaar ook wat geholpen werd door de omstandigheden.

Door de rode vlag situatie veroorzaakt door het uitvallen van Petrov op twee minuten van het einde, waren veel piloten niet meer in staat nog een betere tijd neer te zetten. Het gedrum in de pitstraat en op de baan, deden even vermoeden dat het een race was.

Onder andere Heidfeld werd hier slachtoffer van. Beide Toro Rosso wagens bleven in de box. Het was een gok, maar het bleek de juiste te zijn. Heidfeld zijn ploegmaat Petrov ging uiteindelijk wel nog naar Q3, maar dan zonder wagen. Dat betekende voor de Toro Rosso rijders minstens een P9 op de grid morgen.

Daar was ook technisch directeur Giorgio Ascanelli tevreden mee: “Het is jammer wat er met Petrov gebeurd is, maar ik kan niet echt zeggen dat ik medelijden heb met hem want het heeft ons de kans gegeven om ervoor te zijn. Of we er morgen voor kunnen blijven? Dat is een ander verhaal.”

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België