logo
 

Toro Rosso moet nu al eerste onderdelen van Honda-motor wisselen

04 april 2018 — Toro Rosso heeft laten weten dat het enkele onderdelen van de Honda-motor na amper één race al zal vervangen.

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Na de wintertests leek Toro Rosso er goed aan gedaan te hebben om te kiezen voor Honda als motorleverancier. Renault werd ingeruild voor de Japanners terwijl het omgekeerde gebeurde bij McLaren. Na twee succesvolle testweken zonder noemenswaardige problemen werden er zelfs steekjes uitgedeeld richting McLaren.

Amper één race ver in het nieuwe F1-seizoen wordt het echter al pijnlijk voor Toro Rosso en Honda. In de aanloop naar het raceweekend in Bahrein worden immers enkele onderdelen van de Honda-motor vervangen.

Door een probleem met de turbo en de MGU-H raakte de verbrandingsmotor (ICE) van Pierre Gasly zijn motor beschadigd. Toyoharu Tanabe, de technisch directeur van Honda F1, bevestigde dat beide onderdelen aangepast werden en dat beide rijders de nieuwste specificatie van het onderdeel krijgen. Daarnaast zal Pierre Gasly ook een nieuwe verbrandingsmotor krijgen.

Voorlopig levert het beide rijders geen gridstraf op maar rijders mogen tijdens het seizoen slechts drie exemplaren van elk motoronderdeel gebruiken. Aangezien de F1-kalender dit jaar 21 races telt kan men er nu al vanuit gaan dat Gasly en Brendon Hartley later dit seizoen gridstraffen zullen ondergaan.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België