Toro Rosso presenteert F1-bolide plots een dag later

30 januari 2018 — Het Toro Rosso F1 team heeft vandaag officieel bevestigd dat het haar nieuwe F1-bolide op 26 februari aan het grote publiek zal voorstellen.


Normaal zou Toro Rosso haar nieuwe F1-bolide op 25 februari voorstellen maar de Italiaanse renstal heeft vandaag via twitter laten weten dat de presentatie op maandag 26 februari zal plaatsvinden.

De nieuwe F1-bolide, die als naam STR13 meekrijgt, zal voorafgaand aan het begin van de eerste testdag van de eerste F1-wintertest gebeuren. Pierre Gasly en Brendon Hartley, die het rijdersduo bij Toro Rosso vormen, moeten dus plots een dag later dan voorzien het doek van de STR13 halen. Toro Rosso liet niet weten waarom de presentatie met een dag werd uitgesteld.

Mogelijk zit de presentatie van zusterteam en grote broer Red Bull Racing er voor iets tussen. Het is immers nog steeds niet duidelijk wanneer Max Verstappen en Daniel Ricciardo het doek van de nieuwe Red Bull F1-bolide zullen halen.

De Toro Rosso STR13 zal net als de wagens van de overige teams voor het eerst officieel in actie komen tijdens de eerste testdag op het Circuit de Catalunya vlakbij Barcelona. De STR13 zal echter wel al de week voordien op het circuit van Misano zijn baandebuut maken en dat in het kader van een zogenaamde ‘filmdag’, waarbij er promo-opnamen gebeuren.

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België