Toro Rosso: “Probleem met Honda-motor oorzaak van einde testdag”

11 maart 2018 — Met 822 ronden tijdens de twee F1-wintertests kunnen Toro Rosso en motorpartner Honda spreken van een succesvolle voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen. Ter vergelijking, McLaren kon vorig jaar met de Honda-motor amper 425 ronden rijden tijdens de wintertests.

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

“Ik wil onze collega’s bij Honda bedanken voor het uitstekende werk dat ze de voorbije twee weken verricht hebben,” aldus James Key, de technisch directeur bij Toro Rosso. “Ze hebben slechts één motor gebruikt voor de volledige tweede test en dat bijna zonder problemen.”

“Er was een klein probleem tegen het einde van de laatste testdag. Uit voorzorg hielden we de wagen binnen om het probleem verder te bestuderen en geen risico’s te nemen.”

Volgens Key onderzoekt Honda het probleem en had Toro Rosso reeds bijna haar volledig programma afgewerkt tegen wanneer het probleem zich voordeed.

Ook motorpartner Honda blikt tevreden terug op de test.

“We hebben doorheen de tweede test constant dezelfde motor gebruikt,” aldus Toyoharu Tanabe. “Het was dan ook teleurstellend dat we tegen het einde van de sessie een anomalie zagen in de data van de power unit.”

“We besloten om uit voorzorg te stoppen met rijden aangezien we de situatie niet op tijd volledig zouden kunnen onderzoeken om vervolgens de wagen opnieuw de baan op te sturen.”

“Over het algemeen waren de resultaten van de wintertests zeer bevredigend We hebben bijna al de zaken van ons programma kunnen afwerken en hebben heel wat kostbare data verzameld,” besloot Tanabe.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België