logo
 

Toro Rosso-rijders tevreden met startplek 10 en 11

17 maart 2012 — Toro Rosso heeft er een goede kwalificatie op zitten. Daniel Ricciardo kon zich plaatsen voor Q3, maar kwam niet buiten en start dus morgen als tiende. Hij zal daar net voor zijn teammaat staan die net niet naar Q3 kon doorstoten. Het verschil met zijn teammaat was maar net iets meer dan een tiende van een seconde.

Ricciardo is zeer tevreden met zijn startplaats, zeker omdat dit in zijn thuis-gp is. “Het was nice.” reageerde hij meteen na de kwalificaties. “Ons voornemen vooraf aan de kwalificaties was om in Q3 te geraken en dat is ons gelukt.”

“Voordat we hier aankwamen wisten we niet hoe onze wagen zou presteren ten opzichte van die van de andere teams. Eerlijk gezegd geloofde ik niet dat we in Q3 konden geraken. Het is dus zeker een goed resultaat voor mij en het team.” Ricciardo werd ook wel geholpen door Alonso die zijn Ferrari in Q2 in de grindbak parkeerde.

“Vandaag hebben we de basis gelegd voor de race van morgen. We zijn in een goede vorm dus zouden we een goede race moeten kunnen rijden. Jean-Eric staat vlak achter mij en zit me dus wel op de hielen. We kunnen dus als team in het geheel tevreden zijn.”

De verwachtingen van Jean-Eric Vergne waren wel meer gespannen. Hij was enigszins ontgoocheld over het missen van Q3. Toch vertelde hij wat positieve ervaringen te hebben overgehouden aan zijn eerste kwalificatiesessie in de Formule 1.

“Het ging niet slecht, alhoewel ik een beetje ontgoocheld ben dat ik Q3 niet heb kunnen halen.” aldus de Fransman. “In Q1 reed ik een zeer goede ronde. Die in Q2 was wat minder. Ik heb dan ook nog heel wat te leren in dit stadium van mijn carrière. Het belangrijkste is dat alles goed ging en ik heb me dan ook nog geamuseerd.”

“Ik voel dat we een wagen hebben die het goed kan doen in de race. Morgen wil ik punten pakken.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België