Toro Rosso stelt presentatie nieuwe wagen uit:  “Voorlopig rijden we met een blauwe wagen”

15 februari 2016 — Toro Rosso heeft laten weten dat het haar nieuwe wagen voorafgaand aan de eerste wintertest nog niet zal voorstellen.


De renstal zal wel met haar nieuwe wagen deelnemen aan de eerste wintertest. Die test gaat binnen een week van start op het Circuit de Catalunya.

Op 22 februari zal Toro Rosso haar nieuwe wagen echter nog niet officieel voorstellen. De officiële presentatie van de STR11 staat pas gepland voor 29 februari.

“Het zal een blauwe wagen zijn,” antwoord Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, op de vraag van Motorsport.com over de livery van de STR11. “We zullen de wagen officieel voorstellen op 29 februari en dat omdat alles zo laat (beslist) is.”

“We willen een mooie livery en daarom zullen we de wagen pas dan in Barcelona voorstellen,” besluit Tost.

Toro Rosso kreeg pas erg laat duidelijkheid over haar motorleverancier voor 2016, waarna het pas dan een versnelling hoger kon schakelen met de ontwikkeling van haar nieuwe wagen. Daardoor was er een serieuze achterstand die ingehaald moest worden. Ondertussen is die grotendeels ingehaald, maar wat de livery betreft is het dus nog even wachten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië