logo
 

Toro Rosso verbaasd over “enorme stap vooruit”

08 april 2018 — Bij Toro Rosso hadden ze niet verwacht dat de updates die voorzien waren voor de GP van Bahrein zo’n enorme impact zouden hebben, dat vertelt Brendon Hartley na de kwalificaties.

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Na twee vlekkeloze testweken in Barcelona was de openingsrace in Melbourne een serieuze tegenvaller voor Toro Rosso en kersverse partner Honda. Zowel Gasly als Hartley werden uitgeschakeld in Q1 en beide Toro Rosso’s moesten puntenloos terug naar Faenza.

Tijdens de kwalificaties voor de GP van Bahrein klokte Gasly de zesde en Hartley de elfde tijd, een verrassing van formaat. Hartley schrijft dit succes toe aan de aerodynamische updates die Toro Rosso had meegenomen naar Bahrein.

“Het feit dat we het nu al zo goed doen is echt bemoedigend,” aldus Hartley. “De verwachtingen van onze updates lagen niet hoog maar ze pakten veel beter uit dan verwacht en dat is fantastisch. Gewoonlijk is het andersom.”

“Ik had wel het gevoel dat deze baan ons beter ging liggen in vergelijking met Melbourne maar dat we zo’n sprong zouden maken door de upgrades had ik niet verwacht. Ik denk ook dat niemand in het team had verwacht dat we één van de sterkste teams uit de middenmoot zouden zijn. We zijn altijd wel aan elkaar gewaagd maar het blijft een enorme prestatie.”

“In Melbourne gaven we helemaal niet thuis. Ik kwalificeerde me wel als zestiende maar dat was ook onze plaats als je ons tempo in de race bekijkt maar nu hebben we een enorme stap vooruit gezet.”

Volgens Hartley hielden de updates een nieuwe vloer in en nog wat remonderdelen. Gasly mocht op vrijdag al aan de slag met de updates terwijl Hartley ze op zaterdag tijdens de derde vrije training voor de eerste keer mocht gebruiken. De Kiwi voelde naar eigen zeggen meteen een verschil.

“Ik voelde deze ochtend meteen een groot verschil eigenlijk. Al tijdens de eerste ronde vanmorgen zei ik al dat de auto veel beter aanvoelde, het was meteen bemoedigend vanaf de eerste ronde vanmorgen,” besluit Hartley.

Ook teamgenoot Pierre Gasly was in de wolken over de updates bij Toro Rosso maar hij vindt dat het grootste verschil ten opzichte van Melbourne zich bevond in de afstelling van de wagen.

“Melbourne is een speciaal circuit, zeer hobbelig, en dat vergt een speciale set-up van de wagen. Hier benaderden we meer wat we in Barcelona hadden, we sloegen een andere weg in met de set-up en ik voelde meteen op mijn gemak vanaf de eerste vrije training,” aldus Gasly.

De Fransman gaf ook nog mee dat zijn rondje in Q3 het beste was uit zijn nog korte F1-carrière.

“Ik wist eerst niet dat we naar Q3 waren doorgestoten maar het draaide nog goed uit. Mijn rondje in mijn eerste Q3 was het beste dat ik al aflegde in de Formule 1,” besluit Gasly

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België