logo
 

Toro Rosso wil de strijd met McLaren en Lotus aangaan

28 december 2013 — Jean-Eric Vergne en Toro Rosso hebben voor komend seizoen overduidelijk grootse ambities.

image
Vergne zal komend jaar zijn vierde seizoen bij Toro Rosso afwerken en zal daarmee normaal gesproken ook de rijder worden die het meeste aantal races voor Toro Rosso zal gereden hebben.

De Fransman beschikt over de nodige ervaring binnen Toro Rosso alsook de Formule 1 en samen met de renstal wil hij de lat opnieuw een stukje hoger leggen en de ambities aanscherpen.

Toro Rosso en Vergne willen komend seizoen in de top vijf eindigen en dat betekent dan ook dat ze de strijd zullen moeten aangaan met teams zoals McLaren en Lotus.

“Toro Rosso behoort ondertussen tot de teams in het middelveld en kijkt naar omhoog,” zei Vergne tegenover ‘El Confidencial’. “We willen tegen teams zoals Lotus en MCLaren strijden, net zoals we dat dit jaar ook gedaan hebben.. We willen in de top-5 zitten en daarom werken we ook enorm hard zodat we dit doel kunnen bereiken.”

Toro Rosso eindigde het seizoen 2013 als achtste bij de constructeurs, al had er misschien wel meer in gezeten indien Pirelli haar banden niet gewijzigd had gedurende het seizoen. Tot en met de GP van Duitsland behaalde Toro Rosso immers 24 punten, om het seizoen uiteindelijk af te sluiten met 33 punten.

Vooral tijdens de eerste seizoenshelft en dus voordat de banden werden aangepast behaalde Toro Rosso erg goed resultaten. Van zodra de banden waren aangepast verliep het een stuk minder goed voor Toro Rosso. Vergne uit dan ook kritiek op de aanpassingen die Pirelli deed.

“Ik ben het niet eens met het feit dat men de banden heeft aangepast richting de compounds uit 2012. We zijn geen klein team meer, ook al hebben we de budgetten niet om te concurreren met teams zoals Red Bull en Ferrari. We hebben een wagen gebouwd die aangepast was aan de bandencompounds en daar rond gebouwd was. We hadden dan ook goed werk geleverd. Tijdens het begin van het jaar verliep alles ook erg vlot. We waren snel en hebben heel wat punten verzamelt. Vervolgens keerde Pirelli terug naar de oude banden en het was voor ons voorbij,” aldus Vergne.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België