Toro Rosso zal zich ook in 2019 opofferen voor Red Bull

15 januari 2019 — Het voorbije seizoen incasseerde Toro Rosso meermaals gridpenalty's om voor Red Bull en Honda zaken uit te testen met het oog op volgend seizoen. Ook dit jaar zal Toro Rosso echter in functie van Red Bull blijven rijden, zo heeft teambaas Franz Tost laten weten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Gridpenalty’s incasseren om de ontwikkeling van de Honda-motor te bespoedigen, het is een praktijk die Toro Rosso en Honda het voorbije seizoen meermaals toepasten. Toro Rosso offerde bij momenten haar eigen kansen op ten voordele van Red Bull dat vanaf dit jaar ook met Honda-motoren zal rijden.

Volgens Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, zal zijn team ook dit jaar in dienst van grote broer Red Bull rijden. Meer zelfs, volgens Tost hoeft dat niet altijd een nadeel te zijn voor Toro Rosso.

“Indien dat Red Bull helpt om races te winnen of voor het wereldkampioenschap dan zullen we dat zeker doen,” aldus Franz Tost tegenover ‘Motorsport.com’.

“Dat hoeven we zelfs niet te bespreken, dat is onze filosofie. Ik ben daar tevreden mee, daardoor verbetert immers ook onze eigen performance. Er bestaat geen twijfel over dat ook wij zullen profiteren van onze samenwerking.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België