logo
 

Toro Rosso ziet harde werk beloond

13 april 2013 — Daniel Ricciardo plaatste zijn Toro Rosso op een mooie zevende plaats. image

Daarmee is de jonge Australiër sneller dan beide Red Bull-rijders, wat hem uitermate tevreden stelt. Zijn teamgenoot Jean-Eric Vergne strandde op de zestiende plaats, een heel stuk verder naar achter. Desondanks wil Toro Rosso morgen met beide wagens punten pakken.

“Het was fijn om nog eens naar Q3 te mogen. De laatste keer dat ik me in de top tien kon kwalificeren was in Bahrein vorig seizoen. Hopelijk kan ik hier morgen een mooi vervolg aan breien. Iedereen wachtte een beetje af, met de bedoeling banden te sparen. Dat zal morgen ook zeer belangrijk zijn, dus het zal er zeker om spannen. Het zal gaan om wie het langst kan doorgaan op de snelslijtende banden.” aldus Ricciardo.

Zijn teamgenoot, Jean-Eric Vergne was teleurgesteld over zijn resultaat. De Fransman geraakte niet verder dan de zestiende plaats, en mocht van geluk spreken dat hij in de eerste sessie er niet uit lag. Ook Ricciardo bevond zich een tijd lang in de gevarenzone, maar hij kon zich wel voldoende verbeteren.

Vergne: “Ik ben enorm ontgoocheld. Op vrijdag was ons tempo uitstekend. Maar het feit dat mijn teammaat zo’n mooi resultaat behaalde, betekent dat de wagen het wel degelijk kan. We zullen dus zien hoever we morgen nog kunnen geraken tijdens de race.”

Iedereen bij Toro Rosso ziet hoe het harde werk nu zijn vruchten afwerpt. De ambities bij het kleine broertje van Red Bull Racing werden dus iets naar boven bijgesteld. Technisch directeur James Key legt uit: “Het is zeker mogelijk als je de schitterende prestatie van Ricciardo bekijkt. Hij heeft fantastisch gereden. We hebben er keihard voor moeten werken, maar het resultaat mag er zijn. Hopelijk kunnen we dit doortrekken naar de race van morgen.”


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaDaniel RicciardoJean-Eric VergneToro Rosso

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België