Toro Rosso zoekt titelsponsor voor haar Renault-motoren

28 december 2016 — Toro Rosso is in gesprek met een mogelijke titelsponsor voor de motoren waarmee het komend seizoen rijdt.


Toro Rosso rijdt vanaf komend jaar opnieuw met Renault-motoren. De Italiaanse renstal wil echter net als grote broer Red Bull een naamsponsor voor haar motoren aantrekken. Red Bull reed het voorbije seizoen reeds met Renault-motoren maar het liet die naar aanleiding van een sponsorovereenkomst rebranden naar Tag-Heuer.

“We hebben de mogelijkheid om een titelsponsor te zoeken zodat we onze 2017-motor een andere naam kunnen geven, net zoals ook Red Bull dat het voorbije jaar deed,” aldus teambaas Franz Tost tegenover ‘Gazzetta dello Sport’. “We zijn in gesprek met een mogelijke sponsor.”

Tost lichtte ook al een tipje van de sluier wat de presentatie van de nieuwe wagen betreft. Een exacte datum krijgen we nog niet te horen maar de teambaas van Toro Rosso liet weten dat de nieuwe wagen tijdens een zogenaamde ‘filmdag’ in Barcelona zal gepresenteerd worden. De nieuwe wagen zou dus op tijd klaar moeten zijn voor de eerste wintertest die op 27 februari van start gaat.

“We houden ons aan het vooropgestelde schema. We hebben crashtests gedaan en we zullen voorafgaand aan de eerste wintertest in Barcelona een filmdag organiseren,” aldus Tost.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië