“Toto Wolff beschermt Bottas door geen teamorders te hanteren”

31 augustus 2017 — Volgens Jacques Villeneuve wordt Valtteri Bottas door Toto Wolff beschermd omdat men bij Mercedes geen teamorders gebruikt. De Canadees denkt dat ze op die manier Lewis Hamilton zijn kansen op de titel beperken.


Villeneuve is van mening dat Hamilton veel sterker is dan Bottas en dat ze bij Mercedes al lang teamorders hadden moeten invoeren om zo de kans op de titel voor de Brit te verhogen. Met nog acht races te gaan heeft Bottas momenteel een achterstand van 34 punten op Hamilton, die dan weer 7 punten achter Vettel staat.

Het ziet ernaar uit dat ze bij Ferrari Vettel wel duidelijk als eerste rijder zien, dit om zo hun kans op de winst van het kampioenschap te vergroten. Villeneuve denkt dat Wolff een nieuw contract voor de Fin wil verzekeren door geen teamorders te hanteren.

“Bottas zit niet op het niveau van Hamilton. Hij zit niet in hetzelfde spel en niet in dezelfde groep, dat is zeker. Wolff is Bottas aan het beschermen omdat hij de man is die hem bij Mercedes bracht. Bottas is zijn rijder, ook al zegt hij dat hij niet meer de manager is. Hij beschermt hem omdat hij een contract voor hem wil voor het volgende seizoen.”

Villeneuve meent dat het tijd is om Hamilton voorop te plaatsen bij Mercedes.

“Ja, het vormt een risico voor de titel. Ze zijn al punten verloren in Hongarije, toen Hamilton zijn plaats moest teruggeven aan Bottas. Ze zouden dus eens moeten nadenken over teamorders,” sluit Villeneuve af.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België