logo
 

Toto Wolff blikt nog steeds met pijn in het hart terug naar Singapore 2015

10 september 2018 — Komend weekend staat met de GP van Singapore één van de grootste uitdagingen voor Mercedes op de kalender. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beseft dat de race opnieuw een serieuze uitdaging voor zijn team zal worden en hoopt een debacle zoals in 2015 te vermijden.


“Het resultaat in Italië was een grote beloning voor het team dat enorm hard had gewerkt om onze performance te verbeteren,” aldus Toto Wolff. “We wisten dat Monza na ons verlies in Spa opnieuw een grote uitdaging voor ons zou vormen en we hebben die uitdaging overwonnen door een combinatie van individuele vaardigheden en fantastisch teamwerk.”

“Het circuit van Singapore beschikt echter over karakteristieken waarmee we in het verleden geworsteld hebben,” blikt Toto Wolff vooruit naar naar Singapore. “De korte rechte stukken en de trage smalle bochten, gecombineerd met de hobbelige baan maken van het Marina Bay Street Circuit één van de grootste uitdagingen van het seizoen voor ons.”

De Mercedes-motorsportbaas denkt nog altijd met een wrang gevoel terug aan de plotse wanprestatie tijdens de GP van Singapore 2015. In een seizoen dat het domineerde was Mercedes toen plots in Singapore helemaal niet competitief. Het kwalificeerde zich pas op de derde startrij en Nico Rosberg finishte de race als enige en dat bovendien naast het podium. Die slechte prestatie blijft nog steeds nazinderen bij Toto Wolff.

“In 2015 kenden we één van onze meest pijnlijke ervaringen van de voorbije jaren,” blikt Toto Wolff terug. “Vorig jaar moesten we de race van op de derde startrij aanvatten maar finishten we als eerste en derde.”

“Op papier zou het circuit beter bij de Ferrari’s moeten passen maar het kampioenschap is zo close dat voorspellingen maken zinloos is. Het enige dat in Singapore gegarandeerd is, dat is spektakel. Het circuit ziet er met het kunstlicht geweldig uit op tv en ook het publiek op de tribunes geniet ervan.”

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië