Toto Wolff: “Bottas moet rijstijl veranderen om te kunnen strijden met Hamilton”

25 juni 2019 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff moet Bottas zijn rijstijl aanpassen indien hij met Hamilton om de titel wil strijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

Het voorbije weekend moest Bottas in Hamilton opnieuw zijn meerdere erkennen, waardoor hij ondertussen in de wk-tussenstand een achterstand van 36 punten op Hamilton heeft.

Toto Wolff meent echter dat de titelkansen van Valtteri Bottas nog steeds intact zijn, al vindt de Mercedes-motorsportbaas wel dat er bij de Fin iets moet veranderen indien hij Hamilton wil bekampen voor de titel.

“Met een deftige start tijdens enkele van de voorbije races had hij minstens twee races kunnen winnen en dat weet hij,” zei Toto Wolff na afloop van de GP van Frankrijk.

“Ik ben dan ook optimistisch dat Valtteri gewoon nood heeft aan één goed raceweekend om dichter bij Lewis te komen en hem niet te laten weglopen in het kampioenschap.”

“Valtteri heeft een geweldige snelheid over één rondje getoond. Hij presteert echt op een veel beter niveau dan vorig jaar,” verwijst dat Toto Wolff naar het feit dat Bottas één van zijn zwakke punten van vorig jaar heeft verbeterd.

Volgens Toto Wolff moet Bottas echter nog een tweede aspect onder controle krijgen om Hamilton te belagen voor de titel.

“Zijn tweede zwakke punt dat hij moet zien aan te pakken is zijn bandenmanagement. Hij weet maar al te goed op welk vlak het beter moet,” aldus de Mercedes-motorsportbaas.

“Er zijn circuits waar hij zo sterk is als Lewis, of zelfs sterker, circuits waar de achterkant van de wagen iets minder belangrijk is. Op de circuits waar dat belangrijker is moet hij zijn rijstijl gewoonweg zien aan te passen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België