Toto Wolff: “Bottas was volledig afgeschreven en kijk wat hij nu doet!”

17 maart 2019 — Toto Wolff was zeer tevreden en blij met de overwinning van Bottas in Australië. Volgens de Mercedes-motorsportbaas was Bottas afgelopen winter volledig afgeschreven, bijna niemand geloofde nog in hem.


“Ik ben zeer blij, zeker nadat hij na de tweede seizoenshelft compleet afgeschreven werd,” vertelde Wolff tegenover ‘Sky Sports’.

“Men dacht dat hij niet klaar was voor de job en nu heeft hij teruggeslagen op de meest dominant mogelijke manier, hij controleerde het ganse weekend.”

Het tegenovergestelde was echter waar want Bottas reed vandaag een ijzersterke race. De Fin controleerde van bij de start de race en reed bovendien ook de snelste ronde. Bottas heeft volgens Toto Wolff dan ook op een manier teruggevochten die hem deed terugdenken aan het begin van de Fin zijn racecarrière.

“Ik herinner me nog zijn jaren in de Formule Renault en Formule 3, waar hij echt de benchmark was en hij iedereen in de vernieling wou rijden. Op de één of de andere manier ging dat vorig jaar verloren.”

“Toen hij na de winter terugkeerde zei hij: ‘Ik ben terug’, en ik denk dat hij het plezier van het racen heeft teruggevonden toen hij rally heeft gereden,” aldus Toto Wolff.

Dit bericht bekijken op Instagram

YESSSSS! @valtteribottas, that was well worth the wait!! ߤܰߤ› #DrivenByEachOther • • • #MercedesAMGF1 #Mercedes #VB77 #AusGP #PETRONASmotorsports

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België