Toto Wolff: “De rijders en engineers organiseerden een complot tegen mij”

18 maart 2019 — Toto Wolff is er van overtuigd dat zijn rijders samen met de engineers van Mercedes een complot gesmeed hebben tegen hem zodat ze tijdens de race alsnog voor de snelste ronde en het bijhorende wk-punt konden gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“In de ochtend hadden we de strategie besproken. Ik had hen verboden om voor de snelste ronde te gaan indien ze eerste, tweede of derde reden,” blikt Toto Wolff terug op de strategische bespreking die Mercedes voorafgaand aan de GP van Australië had gedaan. “Ze hebben mij genegeerd, allemaal!”

“Ik denk dat het een complot was tussen de engineers en de rijders, want de engineers waren het met me eens. Ik zal de boodschappen over de radio moeten herbeluisteren om te zien wat er gebeurd is.”

Uiteindelijk is Toto Wolff wel zeer blij met het extra punt, al beseft hij ook dat er risico’s aan verbonden zijn.

“Uiteindelijk ben ik erg blij. Dat extra punt behalen is erg goed. Het zorgt voor entertainment. Het is goed voor het spektakel.”

“Ik denk wel dat je risico’s neemt. Zeker wanneer je aan het rijden bent voor de grote aantallen punten, moet je dan voor die snelste ronde gaan?”

“Maar misschien is mijn referentiepunt wel ikzelf die controle over de wagen probeert te behouden en dat is niet het niveau dat een F1-piloot haalt,” besloot Toto Wolff al lachend.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België