logo
 

Toto Wolff: “Dit is een belangrijke stap richting de titel”

29 september 2019 — Mercedes-motorsportbaas was enorm blij met de enigszins onverwachte dubbeloverwinning in Rusland.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“Tijdens het ganse weekend was Ferrari beter, we hadden heel wat werk te doen,” zei Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff na afloop van de race.

“Vandaag was zo’n race waarin bewezen werd dat je nooit mag opgeven en dat de punten op zondag uitgedeeld worden en niet op zaterdag.”

Tijdens de kwalificatie moest Hamilton zijn meerdere erkennen in Leclerc maar Mercedes opteerde wel om beide wagens op de hardere medium band te laten starten, iets waarmee het onrechtstreeks op een safety car hoopte.

“We slaagden erin om een 1-2 te behalen terwijl we niet over het snelste pakket beschikten,” aldus Toto Wolff. “Lewis was meedogenloos, hij bleef druk uitoefenen en volgde beide Ferrari’s tijdens de eerste stint.”

“Dit maakt het zo speciaal. Het is ongelooflijk omdat je met twijfels aan de race begint en al je hoop stelt op zoiets als een safety car.”

De dubbeloverwinning in Rusland zorgt ervoor dat Mercedes opnieuw een stap dichter bij de wereldtitel is.

“Dit is een ongelooflijk belangrijke stap richting de titel,” zei Toto Wolff. “Maar ondanks dat we deze dubbeloverwinning mogen vieren moeten we ook stilstaan bij het feit dat we dit weekend niet over het beste pakket beschikten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België