Toto Wolff: “Dit is nog maar een beginpunt voor de nieuwe F1-motor”

01 november 2017 — De FIA en de Formule 1 stelden gisteren hun visie voor wat betreft de F1-motoren vanaf 2021. En dat is het dan ook volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff, een visie en nog geen reglement.


In Parijs werd gisteren een nieuw motorconcept voor de Formule 1 voorgesteld dat vanaf 2021 zou gehanteerd moeten worden. De Formule 1 verkiest het behouden van de 1.6 liter V6-motor maar dat wel mits enkele aanpassingen.

Op het eerste zicht zou men denken dat vooral Mercedes daarmee tevreden zou zijn, aangezien Mercedes sinds de introductie van de V6-turbomotor in 2014 de referentie was en over de beste motor beschikte. Toch reageert Mercedes-motorsportbaas eerder terughoudend.

“Het concept lijkt erg op wat we momenteel reeds hebben,” aldus Toto Wolff. “Het betekent een compleet nieuwe ontwikkeling waardoor we van 2018 tot en met 2020 aan twee verschillende motoren aan het werken zijn.”

Volgens Toto Wolff is wat op dinsdag werd voorgesteld dan ook nog geen definitieve regelgeving en zullen er nog wijzigingen plaatsvinden.

“Dit is eerder een visie dan regelgeving. Het is ook eerder de visie van hen dan die van de constructeurs. Het is belangrijk om allemaal samen te bepalen hoe de Formule 1 in 2021 hoort te zijn en dat niet alleen wat de motor betreft.”

“Wat we nu hebben is een beginpunt van waaruit de dialoog kan beginnen, niet iets waarover beide partijen akkoord zijn gegaan. Sommige dingen zijn goed, terwijl andere dat nog niet helemaal zijn,” besloot Toto Wolff.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image