logo
 

Toto Wolff: “Elk mooi F1-seizoen wordt gekenmerkt door een tweestrijd”

05 juli 2017 — Vorig jaar bleef het seizoen tot in de laatste ronde spannend door de tweestrijd tussen Nico Rosberg en ploegmaat Lewis Hamilton. Dit jaar heeft die laatste het aan de stok met Sebastian Vettel en Ferrari in de strijd om de wereldtitel.


Tot de Grote Prijs van Azerbeidzjan is het gevecht tussen Vettel en Hamilton rustig verlopen, maar in Baku is de zaak geëscaleerd en het ziet er naar uit dat het voor de rest van het seizoen een felle en controversiële strijd zal worden. Toto Wolff zegt dat het incident dat we in Baku zagen het resultaat is van de druk die de strijd om de wereldtitel met zich mee brengt.

“Maar wat gebeurd is, is gebeurd en we moeten dat achter ons laten,” aldus Wolff. “We kennen nu allemaal het resultaat van de meeting tussen Vettel en de FIA. Na de race in Azerbeidzjan hebben we ons geconcentreerd op onze eigen tekortkomingen, namelijk op de hoofdsteun die Hamilton de zege kostte. Zo hebben we het design ervan, en de procedures om hem te plaatsen, onder de loep genomen en aangepast.”

Mercedes en Ferrari hebben in hun strijd voor de wereldtitel het grootste respect voor elkaar en dat komt volgens Toto Wolff omdat ze hetzelfde doel hebben naast het kampioenschap: namelijk de Formule 1 weer aantrekkelijk maken.

“De nieuwe eigenaars konden zich geen mooiere start indenken,” volgens Wolff. “Een strijd tussen twee iconische merken als Mercedes en Ferrari. Indien we daar in de nabije toekomst Red Bull nog bij kunnen betrekken, wordt de Formule 1 terug een prachtig spektakel.”

De Oostenrijkse teambaas is ook tevreden met de vooruitgang die zijn team geboekt heeft sinds de Grote Prijs van Monaco. In het Prinsdom hadden ze het bij Mercedes moeilijk om de bolide te begrijpen en op dat vlak ziet Wolff duidelijk progressie.

“Het is nog steeds moeilijk om de juiste afstelling te vinden en het geheel te laten werken,” vertelt Wolff daarover. “We hebben ook gezien dat we heus niet het enige team waren dat op dat vlak problemen kende, maar stap voor stap maken we progressie. We moeten echter hard blijven verder werken om het maximale aantal punten te blijven behalen.”

Als Oostenrijker kijkt Wollf trouwens uit naar de race in zijn thuisland en hij heeft niets dan lof voor zijn landgenoot Dietrich Mateschitz, Red Bull-eigenaar en op die manier ook eigenaar van het circuit. Dit omdat hij van het circuit iets gemaakt heeft waar heel Oostenrijk trots op kan zijn.

Mercedes zal vol vertrouwen aan de start staan want ze wisten de laatste drie edities van de Grote Prijs van Oostenrijk op hun naam te schrijven.

“We mogen echter niet naar het verleden kijken want dit jaar zijn er nieuwe regels,” aldus Wolff. “We starten dus van nul en we gaan er alles aan doen om vanaf vrijdag goed uit de startblokken te komen. In een spannend seizoen als dit moeten we gewoon elke race het beste van onszelf geven.”

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België