Toto Wolff: “Er is een misverstand ontstaan over mijn nieuw Mercedes-contract”

22 december 2020 — Onlangs raakte bekend dat Toto Wolff zijn contract als motorsportbaas en teambaas bij Mercedes met drie jaar heeft verlengd. Volgens Toto Wolff is er echter een misverstand ontstaan rond de duur van zijn overeenkomst met Mercedes.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

In de mededeling van Mercedes was er sprake van een overeenkomst van drie jaar met de mogelijkheid om door te groeien naar een andere functie binnen Mercedes. Toto Wolff is echter van mening dat hij zich voor langer dan drie jaar aan Mercedes heeft verbonden.

“Nee, dat is een misverstand,” vertelde Toto Wolff toen hem gevraagd werd naar zijn nieuwe overeenkomst. “Ik heb me niet verbonden voor drie jaar, ik heb me voor het leven verbonden.”

Toto Wolff is samen met INEOS en Daimler, het moederbedrijf boven Mercedes, voor een derde eigenaar van het Mercedes F1 team. Alleen dat al houdt volgens Toto Wolff in dat hij zich voor langer dan drie jaar aan Mercedes heeft verbonden.

“We zijn drie aandeelhouders die vandaag het Mercedes F1 team bezitten, los van mijn eigen rol. Ik kan op eender welk moment teambaas, CEO of bestuurder zijn.”

“Mercedes is echter wat ik doe en dat zal voor nog vele jaren zo zijn.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België