Toto Wolff: “FIA bestraft ‘harde inhaalacties’ te streng”

25 oktober 2017 — De straf die Max Verstappen kreeg in Austin blijft nazinderen. Mercedes-teambaas Toto Wolff vindt dat de FIA niet zo streng hoeft te zijn in het bestraffen van wat hij zelf omschrijft als ‘harde inhaalacties.’


Verstappen zag zich een podium door de neus geboord na een tijdstraf van vijf seconden. Dit omdat hij bij de inhaalactie op Kimi Raikkonen aan het einde van de race de track limits niet gerespecteerd had.

Er was na de race veel te doen over de straf van Verstappen. Veel mensen beweren dat er geen lijn zat in de beslissingen van de stewards als het over de track limits gaat.

Vorig jaar vroeg de F1 Strategy Group nog aan de FIA om wat losser met de regels om te springen en enkel te bestraffen als er acties waren die de veiligheid in het gedrang zouden brengen.

Toto Wolff staat achter die stelling, hij vindt dat acties zoals die van Verstappen niet zo snel bestraft moeten worden.

“Naar mijn mening moeten we de rijders gewoon laten racen en hen enkel bestraffen als ze de track limits misbruiken om er voordeel uit te halen.”

“Dit is gewoon racen op het hoogste niveau, hard tegen hard, en proberen om je een weg naar voren te banen. In dit geval vind ik dat er niet te streng moet worden opgetreden,” besluit Wolff.

Ook Mercedes-raadgever Niki Lauda had al laten weten dat hij de beslissing van de FIA in het geval van Verstappen de slechtste ooit vond. De Oostenrijker wil dan ook graag dat het geval op de agenda komt van de volgende vergadering van de F1 Strategy Group.

Daar sluit ook Red Bull-teambaas Christian Horner zich bij aan maar tegelijkertijd laat hij ook weten dat dit probleem al lang geregeld had moeten zijn.

“We hebben dit al eens besproken. Er was afgesproken om de rijders te laten racen, en zie dat beslissingen als deze worden gemaakt. De stewards hebben de situatie gewoon slecht ingeschat,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België