Toto Wolff: “George Russell heeft alles in huis wat een ster nodig heeft”

07 december 2020 — Toto Wolff is uitermate tevreden over de performance van George Russell tijdens zijn eerste race voor Mercedes. De Mercedes-motorsportbaas ziet in Russell een toekomstige ster van de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door George Russell (@georgerussell63)

“Ik heb George daarnet in zijn kamer gezien en hij was erg emotioneel. Je rijdt immers je eerste race in een Mercedes en die had je normaal moeten winnen na een ongelooflijke sterke performance, maar je kan ook weinig zeggen nu,” aldus Wolff gisteren.

“Het zal echter niet zijn laatste kans op een overwinning zijn. Dit is nog maar het begin van een mooi sprookje dat gisteren niet mooi eindigde. Ik zou echter zeggen dat er een nieuwe ster geboren is.”

Voorafgaand aan het raceweekend had Toto Wolff laten verstaan dat een plek in de top vijf of top zes goed zou zijn voor George Russell. Russell presteerde echter veel beter door op vrijdag tijdens de oefensessies twee keer de snelste tijd te rijden.

Tijdens de kwalificatie mistte Russell op een haar na de polepositie terwijl hij tijdens de race eveneens een geweldige performance neerzette in een wagen die hij niet gewoon was. Veel beter dan wat Toto Wolff publiekelijk verwachtte, al was dat verwachtingspatroon er volgens de motorsportbaas van Mercedes vooral om druk bij Russell weg te nemen.

“Hij had de beste reactiesnelheid in een wagen die niet voor hem gebouwd was, paddles aan het stuur die te klein zijn voor zijn handen. Hij nam de leiding in de race en reed een geweldige race die hij twee keer had kunnen winnen,” aldus Wolff.

“We hebben geleerd dat George iemand is waarop we in de toekomst kunnen rekenen. Hij heeft het potentieel en alles in huis waarover een toekomstige ster moet beschikken.”

“Met dat in het achterhoofd vind ik het jammer dat het resultaat niet is wat het had kunnen zijn, maar ik ben blij met zijn performance.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België