Toto Wolff haalt positieve punten V6-Turbo aan

20 maart 2014 — De Formule 1 wordt overspoeld door klachten van fans over onder meer het geluid, maar Toto Wolff is het daar niet helemaal mee eens. image

De huidige regels werden door onder meer Bernie Ecclestone al flink onder vuur genomen. De Brit noemde het een schande voor de Formule 1, en eiste al dat er iets aan het geluid wordt gedaan.

Ook voormalig Benetton en Renault-teambaas Flavio Briatore trok al van leer over de nieuwe generatie F1-wagens. “Ik begrijp de nieuwe manier van omspringen met de brandstof helemaal niet. Waar ik ook niet bijkan is waarom de rijders op bepaalde momenten niet meer kunnen aanvallen of zelfs zomaar hun positie moeten inleveren. Het is een deprimerende show geworden.” aldus de Italiaan.

Mercedes-Motorsportdirecteur Toto Wolff is het echter niet helemaal eens met alle verzuchtingen. “Ikzelf zie de eerste race onder de nieuwe reglementen als een succes. De technologie die de nieuwe wagens tentoon spreiden is ongelooflijk. Nochtans klinkt er overal kritiek op het geluid en de motoren. Onlangs was in aanwezig op een evenement waar David Coulthard de V8 liet horen, en dat klonk fantastisch. De Formule 1 staat echter nog steeds bovenaan de autosport, en is geen GP2, dus ik vind dat het een goede zet is.”

Wolff vindt echter ook dat de klachten van de fans niet zomaar in de doofpot mogen verdwijnen, al haal de Oostenrijker ook meteen de positieve punten erbij.

“Zoals steeds als er iets verandert, zijn er voor- en tegenstanders. De klachten die de fans uitspreken mogen niet zomaar genegeerd worden, maar er zijn ook positieve kanten aan het verhaal. De meeste klachten gaan over het geluid, maar er is daarentegen een pak minder downforce, waardoor het nu de rijder zelf zal zijn die het verschil kan maken. Tijdens de race in Melbourne zag je veel kleine foutjes van verschillende rijders. Ja, het geluid van de motor is anders, maar het scheelt niet veel met het eerste turbotijdperk uit de jaren tachtig. Je moet het wat tijd geven.” aldus Wolff.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België