logo
 

Toto Wolff: “Hamilton heeft onze dag gered”

27 mei 2019 — Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft Lewis Hamilton gisteren tijdens de GP van Monaco de dag van Mercedes gered. Hamilton controleerde de race immers op versleten banden en wist alsnog te zegevieren, dit na een foute strategische keuze van Mercedes.


“We wisten dat de bandenkeuze fout was,” vertelde Toto Wolff na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports F1’. “Achteraf gezien hadden we de harde band moeten nemen.”

“We maken zelden strategische fouten, of toch fouten zoals deze.”

Toto Wolff meent dat Lewis Hamilton daadwerkelijk het verschil maakte gisteren door op versleten banden door te gaan en de race te winnen ondanks alle druk die Max Verstappen op hem uitoefende.

“Uiteindelijk maakte de rijder het verschil en won hij voor ons de race. Lewis deed het geweldig. Het was een erg hard bevochten race met Max Verstappen.”

“We wisten dat achteraf gezien de bandenkeuze voor Lewis fout was en dat we hem tijdens zijn pitstop op de harde band hadden moeten zetten. Deze dingen gebeuren nu eenmaal, op dat moment dachten we dat het de juiste beslissing was om hem de medium band te geven.”

“Het was de rijder die het verschil maakte en de race controleerde,” aldus Toto Wolff. “Dit was een hard bevochten overwinning. Met al het drama dat er was ben ik blij dat het allemaal achter de rug is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België