“Hamilton presteert beter wanneer hij naast de F1 zijn zinnen kan verzetten”

10 juli 2019 — Doordat Lewis Hamilton naast de Formule 1 de vrijheid krijgt om zijn zinnen te verzetten presteert de Britse F1-kampioen volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff beter op het circuit.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

In het verleden kreeg Lewis Hamilton vaak heel wat kritiek te verwerken omdat hij naast de Formule 1 ook stevig de bloemetjes buiten zette en een fuifbeest was.

Daarnaast houdt hij zich ook nog bezig met heel wat andere zaken zoals het ontwerpen van een modecollectie in samenwerking met Tommy Hilfiger en het maken van muziek.

Ondanks al die ‘nevenactiviteiten’, die volgens zijn criticasters voor te veel afleiding zorgen, presteert Hamilton momenteel extreem goed. Voor Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff komt dat niet als een verrassing.

“Het is belangrijk om te erkennen dat we allemaal verschillende individuen zijn en dat we allemaal een andere omgeving nodig hebben om goed te presteren,” aldus Toto Wolff tegenover Andrew Benson van BBC F1.

“Lewis is iemand die zijn andere ambities en interesses moet kunnen nastreven.”

Hamilton de nodige vrijheid geven zorgt er volgens Toto Wolff voor dat hij op de baan beter presteert.

“In plaats van iemand in een vakje te steken en te zeggen: ‘Dit is hoe een racepiloot zich hoort te gedragen, je moet op tijd zijn, een jetlag voor de race vermijden, of ‘s nachts geen muziek maken, je moet immers slapen’, realiseerde ik me dat hij beter op de baan presteert wanneer we hem de vrijheid geven om zijn interesses na te streven.”

“Ik heb het gevoel dat hij af en toe zijn zinnen moet verzetten, weg van de motorsport.”

“Indien hij een modeschow kan doen die hem opwindt, of muziek kan opnemen, of bijvoorbeeld kan gaan snowboarden met zijn vrienden, dan vergeet hij even het racen en dat zorgt ervoor dat hij nadien energieker is en sterker terugkeert,” besloot de Mercedes-motorsportbaas.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België